Om at lære kø kultur i børnehaven, lille debatindlæg på min Facebookside startet af Pia d. 18. feb. 2016

Pia; Jeg arbejder i en børnehave, og som traditionen tro skulle fastelavn fejres… Vi har en lille gruppe børn, som snart skal i førskole, og de var inviteret på plejehjemmet for at slå katten af tønden. Resten blev hjemme i børnehaven, og her valgte vi i stedet for tøndeslagning, som vi har dårlig erfaring med. (Børnene skal stå i kø for at slå til en tønde, og det gider de bare ikke…) at lege sanglege, hygge med fastelavnsboller og drikke saft og slutte af med musik og disko-lys. Børne hyggede og var glade, men nu har vi fået en skideballe af en mor. Hun var så vred, gal, ked af det at hun bare måtte slå det op på Facebook… Kunne godt tænke mig at høre din mening.

 Lola Jensen

Lola Jensen Kære Pia, det vil jeg super gerne kommentere på… Men hvad slog hun op? Så du mit fastelavnsindslag i sidste uge? Jeg gjorde hvad jeg kunne for at skabe rammer til en god fastelavnsfest… Skriv lige tilbage. Bedste hilsner fra Lola

PiaHej Lola. Hun skrev at hun var fred og frustreret over, at hendes søn ikke havde slået katten af tønden, også selvom vi havde givet hende den forklaring, at vi nærmest altid skal overtale børnene til at stå og vente på, at det bliver deres tur til at slå. Og at det var derfor vi valgte en anden måde i år. Skal lige siges at det var den bedste fastelavn, som jeg har været med til. Men moderens opslag gav jo en masse respons, og det var desværre ikke til vores fordel. Vi blev kaldt dovne, snotskovle og at man burde klage over os. Var vi helt forkert på den ? Har hørt om dit fastelavnsindslag, men kan desværre ikke finde det. Hilsen Pia
Lola Jensen

Lola Jensen Kære Pia og Anne, Jeg synes bestemt, at I skal vælge det, som I finder der giver en god fastelavn, og I er jo netop pædagogisk bevidste, når I vælger en fastelavn, der giver en god fastelavn. Måske vil jeg lige tilføje, at jeg synes man bør komme omkring også de udfordrende situationer som fx at stå i kø. Det kan godt være børnene synes, det er svært, men så bør de netop øve det… Jeg ville nyde at komme som supervisor i en institution, hvor man en gang om ugen øvede en flok børn, der har behov for at øve køkultur, deres alder taget i betragtning… Altså på den gode og positive måde. Så kan børnene jo hoppe af “kø-øveholdet”, når de kan det. Og her er det vigtigt at få med, at forældrene får besked om det, så de ved at deres barn er kommet på “kø-øveholdet”, fordi skolestart er til sommer, og der er det nødvendigt at have denne kompetence…. Bedste hilsner fra Lola

PiaHej Lola. Rigtig god ide med kø-øvehold, inden de skal til at gå i førskole. Og det var også dem, som var inviteret på plejehjemmet for at slå katten af tønden. De børn som vi havde hjemme i børnehaven og som vi holdt en “fastelavnsfest” for, var de børn, som er mellem 2 år og 10 mdr. – 4 år Hilsen Pia PS. Hvor kan jeg finde dit fastelavnsopslag ?
Lola Jensen Jeg fik desværre ikke bedt om det fra TV2 som med de andre klip, der ligger på min hjemmeside, for det var jo kun aktuelt i den uge, tænkte jeg. Så det er desværre kun til at se på TV2 Play. Bedste hilsner fra Lola
Pia; Lyder godt, så går jeg på TV2 play. Tusinde tak. Mange hilsner fra Pia