Lidt om skærm fra min Facebook side

Kæmpe hurra herfra for at børn nu hjælpes ud af det forsøg, de uforskyldt er blevet en del af omkring skærmbrug, at sund fornuft nu er okay at bruge og, at ikke alt skal videnskabeligt dokumenteres, før der handles. Og allervigtigst, at børnenes perspektiv også tages med. Hurra for at Børns Vilkår idag melder ud, at de er med på at følge et forsigtighedsprincip (billedet fra DR nyheder).
Jeg har siden årtusindskiftet fået skyld for at lyde som en terrier omkring emnet “børn og skærm”. I alle disse år har jeg “bidt fra mig” med en bekymring på vegne af børnene i forhold til deres stigende skærmforbrug. Jeg måtte idag lige ind og læse, hvad jeg egentlig skrev for seks år siden i min bog “Må vi så få ro!” i kapitlet om elektronikken (se billedet af kapitlets første side).
Når jeg går tilbage i gamle artikler, kan jeg finde mange negativt skrevne returneringer til mig i forhold til min elektronikholdning. Jeg kan læse, at jeg har irriteret mange mennesker med min mening (dog har jeg følt at flest var med mig), at jeg var gammeldags og ude af trit med nutid, virkelighed og fremskridt… Jeg er blevet kaldt “hende den teknikforskrækkede”…
Jeg er blevet kritiseret for, at jeg ikke havde videnskabelig dokumentation for mine udtalelser. Jeg er trods kritikken fortsat med at galpe op, ene og alene på baggrund af iagttagelser fra samvær med børn og brug af sund fornuft og simpelthen for at prøve at være børnenes advokat, fordi de uforskyldt har deltaget i et eksperiment, der har forandret deres vilkår til det ukendelige.
Nu skriver børns vilkår, at der er behov for, at anbefalinger tilføjes børnenes perspektiv. Og en anden meget vigtig udmelding fra Børns Vilkår idag er, at “hvis man skal vente til, at alt er bevist, jamen så kan man meget vel udvikle nogle store problemer, mens man venter på beviset”…
Hurra, hurra, hurra⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️… lad disse tanker gå forud for ALLE fremtidens tanker, forslag, omlægninger beslutninger, reformer og meget andet omkring børns liv og hverdag, så vi kan hjælpe trivslen tilbage til børn og barndommen. Bedste hilsner fra Lola,