Januar måneds positive historie 2017

Det grundlag jeg lærte som familievejleder, rummer nogle fantastiske elementer, som har gjort mine 32år som familievejleder til et skønt job i en fantastisk proces sammen med rigtig mange familier. Jeg lærte, at familierne altid bestemmer produktet, mens jeg styrer processen. Og til denne processtyring lærte jeg nogle meget brugbare værktøjer, som blandt andet at bruge paralleller ved fortælling om flere handlemuligheder til samme situation, hvorfra familien kan vælge. Jeg lærte at reformulere – kunsten at vende fra negativ tanke til positiv. Jeg lærte om aktiv lytning – være i nuet i familiens fortælling fremfor at analysere frem og tilbage inde i eget hoved. Jeg lærte at bruge skuespil til at illustrere forskellige handlemuligheder. Jeg lærte meget mere, men jeg lærte især at bruge humor som samarbejdsmetode. Det var så befriende at få denne metode med i et univers, der ellers nemt kan blive meget tungsindigt. Det var så dejligt at få lov til at grine sammen med en familie, der hvor det var i orden at lægge humor ind i  samarbejdet. Charlie Chaplin så således på humor: ”Livet er en tragedie, når det ses på nært hold og en komedie, når det ses på afstand”.

Når jeg ovenikøbet kan være så heldig, at humoren kommer retur til mig fra en forælder ude i marken, og endda via en tegneseriestribe, så er jeg fuldstændig solgt og er nødt til at anerkende det som månedens positive historie. For tegneserien og ordene giver mig de allerbedste tanker omkring alle hverdagens familieepisoder, og giver mig fantastiske energier til fortsat virke som familievejleder.

Kære Lola.
Jeg er mor til to drenge og har tit nydt godt af dine gode råd i forhold til børneopdragelse. Jeg er også journalist og en af initiativtagerne til en ny humoristisk tegneserie, hvor du har optrådt. For nogle gange er det bare svært at lave en Lola. Det er der kommet denne tegning ud af:

stribeDu er velkommen til at bruge tegningen kvit og frit, hvis du kunne få noget sjovt ud af det. Og du kan i øvrigt se meget mere af tegneserien om det satans liv med børn, kærlighed og hverdagskampe i (u)skøn forening på www.hverdagogpest.dk. Bedste hilsner Mette Mathilde Skeel-Gjørling

Kære Mette

Tusind tak for din fine stribe og dejlige humor. Med håb om mere humor omkring hverdagens situationer fra din hånd. Bedste hilsner fra Lola