Indslag om næstekærlighed på min Facebookside d. 16.02.17

Kunne ikke sove her til morgen… har nu et døgn tænkt på de mennesker i Brøndby Strand, som har fået en flyer i postkassen med teksten “så rejs dog hjem”. Mine tanker rumler på deres vegne i mit hoved. Hos mig ligger der allerhøjest en reklame fra den lokale ejendomsmægler med teksten “vi kan sælge dit hus, vi har interesserede købere”, men jeg vil jo ikke sælge… Stod der istedet “så rejs dog hjem”… åh… det må være den ultimative følelse af udstødning, en af de værste følelser som et menneske kan opleve…

Kære kære alle nye landsmænd, alle nye naboer, alle I skønne nydanskere, som for de flestes vedkommende er så fyldt med næstekærlighed. Jeg vil bare så gerne fortælle jer, at vi er rigtig rigtig mange, der vil jer det aller allerbedste, og også kun har lyst til at vise jer næstekærlighed.

Og min appel til jer lyder, at vi bliver nødt til at stå sammen om at få der her stoppet. Vi må aldrig tænke “jer og os”, for vi skal betragte hinanden som “vi” i et godt og sikkert fællesskab.

Jeg synes, at det er så synd, at nogle ganske få mørkemænd, der ikke vil andre det godt, får mulighed for at ødelægge det for de mange.

Hvis den hetz stemning, som lige nu tager til på flere fronter, fortsætter med at gro, så ender vi med at angribe og lægge flyers i alle hvide kassebiler, fordi en eller to eller tre gale mænd i hele landet, lokker med bolsjer og generer børn i skiftende lokalområder. Hvis vi står sammen om at gøre vores børn stærke og give dem tro på fremtiden og tro på egen værdi, og lærer dem at være kraftfulde med stærkt selvværd og instrueret i at løbe væk, hvis de møder ubehageligheder, så kan vi ikke gøre mere. Det er bare ikke til at bære, hvis børnene bliver angste for håndværkerbiler på grund af nogle få gale mænds værk, eller triste over at bo i Danmark, og derfor rykker sig sammen med egne tidligere landsmænd…

Jeg forstår så godt, hvis I som familie kom til at tale højt om jeres oplevelse efter at have modtaget sådan en flyer i postkassen, at også jeres børn og unge mennesker kom til at høre med. Men prøv så idag at læse denne hilsen fra mig for jeres unge mennesker, så de bliver klar over, at hovedparten af os i Danmark, vil dem det bedste, at hovedparten af os ved, at alle I der modtog denne flyer, er flittige mennesker, der hver dag står op og gør en positiv forskel for Danmark, at vi har brug for jer og jeres arbejdskraft i fremtiden, at Rockwool fonden igår udtalte, at det at halvdelen af alle flygtninge i Danmark nu er jobparate er en kæmpe gevinst for Danmark og vores velfærd.

Så kære gode nabo i Brøndby Strand og andre steder, hvor nogen byder naboer sådan en hetz… alle vi andre vil rigtig gerne være ordentlige ved jer.

igår i morges i GO morgen Danmark handlede det meste om, hvad danskhed er, og kunne jeg trylle, så fik I allesammen en gratis måneds abonnement til TV2 Play, så I kunne se indslagene derfra, og I ville glæde jer over, de ting I hørte og så. Det er et af de bedste indslag jeg har lavet, fordi det er et af de vigtigste, fordi det handlede om dannelse til næstekærlighed, for det er dansk: “Du skal være mod andre, som du ønsker de skal være mod dig”. Jeg glæder mig til at møde jer i butikker og andre steder med fortsat smil på læben. Kæmpe knus til jer alle og kærlig hilsen fra Lola

Læs debatten på min Facebookside her