September måneds positive historie 2016

Denne måneds gode historie sprang mig i hovedet, da jeg i slutningen af september holdt foredrag i Nordkraft i Aalborg, og i forhallen, på vej ind til foredragssalen, møder en masse unge mennesker i gang med at spille brætspil med hinanden med fire til seks unge omkring hvert bord.

Jeg ved, at der få steder i landet er brætspilforeninger. Men her i Nordkrafts forhal møder jeg nogle unge fyre, der helt for egen regning og SU har indkøbt spil, så det fylder et helt bord, og de har organiseret og informeret og stiller frivilligt spillene til rådighed for folk, som kan komme og spille sammen helt gratis ca. hver anden tirsdag.

Hele salen emmede af fællesskab på den totalt optimale 3D måde, hvor der samtidig med spillet også blev kommunikeret og grinet og udvekslet meninger og erfaringer.2016-09-20-17-37-51

Jeg hylder jo så gerne brætspillet, fordi det giver optimale fællesskabsbetingelser, noget der pt. godt kan være en mangelvare i mange børn og unges liv. Og her var en forhal fyldt med dette fantastiske fællesskab og nærvær for hinanden, og skabt i et helt enkelt set up og rigtig let at kopiere og sætte i gang i lokalområder. Derfor skal disse unge mennesker i spilhylden i Aalborg hyldes som september måneds positive historie, og måske spredning af deres gode initiativ kan hive nogle rodløse unge væk fra hærværk og graffiti, hvis lokalforening, bylaug eller lignende kan tilbyde spilleaftener for børn og unge fra fx 12 år og opefter.

Månedens vinder plejer at få tilsendt en valgfri bog eller dvd fra min webshop, men de tre gutter fra Nordkraft/spilhylden er jo ikke lige målgruppen for mine materialer. I stedet har Game InVentorS sponsoreret tre spil (Plingo, Stix og EGO) som bliver sendt direkte til Aalborg til glæde for flere unge i Nordkrafts forhal en af de kommende tirsdage. Tusind tak til Game InVentorS for sponsorgaven og tusind tak til de unge i Aalborg for det gode spille initiativ, som er til glæde for så mange. Bedste brætspilhilsner fra Lola   

Hej Lola. Tak for de søde ord 🙂 Det sætter vi bestemt pris på og super at du kunne lide vores arrangement. Du er meget velkommen til at poste om os hvor du har lyst til, og hvis du er interesseret har vi en dropbox med billeder fra (næsten) alle vores arrangementer igennem de sidste par år.

Lidt kort om os: Vi er 3 venner/studerede der for ca 3 år siden undrede os over hvorfor folk ikke spiller mere brætspil, fordi det er jo en rigtig sjov ting at gøre. Vi smuttede ned til Studenterhuset og spurgte om ikke vi måtte låne et par spil og lave et event hos dem hvor vi hjalp gæsterne med at lære reglerne. Det fik vi lov til og vi startede med hele 5 gæster. Vi tog ud til nye studerende på steder som Aalborg Universitet og holdt events der og så begyndte det at gå hurtigere. Vi voksede ret hurtigt og for at kunne følge med brugte vi mere og mere af vores private samlinger. Til sidst havde vi bare hele vores samlede mængde af brætspil derovre. Efter en 13-14 måneders tid havde vi så mange gæster at folk bogstaveligt talt sad i vinduerne for at få plads og det tænkte vi at brændmyndig2016-09-20-17-39-48hederne nok ikke ville blive særligt glade for at se så vi begyndte at se os om efter et nyt sted.

En tilfældig dag var en af os forbi Nordkraft og smuttede spontant op og spurgte om ikke vi måtte bruge Keddelhallen. Vi var studerende og køber nye spil til hver gang så vi havde ingen penge – hverken til leje af hal, stole eller noget som helst andet. De syntes vist det var friskt for efter at have set billeder af eventet sagde de ja. Vi regnede med at få maks 40-60 stykker med af vores gæster fra Studenterhuset, så vi tænkte at det nok gik uden at vi skulle leje flere borde. Der kom så 150 første gang i hallen så vi fik skaffet nogle ekstra stole og derefter købte Nordkraft så ekstra mange stole og borde ind så vi kunne være der fortsat. Nu er det kun den ene af os der stadig studerer og vi har fået en række frivillige til at hjælpe os så det er rigtig dejligt. Vi holder stadig fast i at det skal være gratis så der er plads til alle, vi vil hjælpe folk ind i hobbyen så godt som muligt så vi hjælper med at finde det rette spil (og forklarer reglerne til det) og vi insisterer på at have minimum 1 ekstra spil hver gang, så der altid er noget nyt selvom man har været med fra starten. Der er heldigvis nogen rigtig søde mennesker der sponsorerer os i ny og næ (Snydepels.dk, Hyggeonkel.dk og Det Dårlige Selskab – og så en række privatpersoner der donerer brætspil). Samlingen er stadig vores egen private samling og er købt fra starten på SU.

Vi er rigtig stolte af at der er plads til alle – en gang så vi en gruppe fra Hus Forbi der sad side om side med en flok der havde været til direktørmøde – og at vi er et sted hvor folk kan mødes og hygge uden at man nødvendigvis skal være fuld. Ikke at man ikke kan drikke øl hos os, men vi har stadig aldrig set nogen der var berusede hos os. Og så har vi ikke fået stjålet et eneste brætspil siden vi startede og næsten ingenting er gået i stykker, så vi er også rigtig stolte af vores gæster og det miljø vi har fået stablet på benene hvor vi gør meget ud af at byde nye mennesker velkommen fra gang til gang.

Folk bruger os til en masse ting – en gratis hyggelig aften ude, et sted hvor man hygger med sine børn og en kop kaffe, et sted hvor folk somme tider tager på date og generel teambuilding og “ryste sammen” hygge.

Du kan se billeder fra næsten alle vores events her:
https://www.dropbox.com/sh/5t1ru3cnz3rp2dn/AABkQzX8IlEZ8zEA7LD9rl0ca?dl=0

De bedste hilsner

Jens, Mathias og Mads