Kan forældre ikke tænke selv, spørger en mand på Facebook?

Spørgsmålet:
Seriøst hvorfor kan forældre ikke tænke selv , hvad fanden gjorde forældre for 25-30 år siden , nå ja de brugt knolden

Mit svar:
Kære Per, jeg kan godt forstå din tanke, men der er kommet så utroligt mange valg. Fx for 30år siden slog man børn, mange forældre bed barnet igen, hvis barnet bed, der var TV for børn en halv time om dagen, der var få enkle kødretter i det danske køkken, ingen pizza, pommes fritter og burgerrestauranter, ingen slikhylder i børnehøjde hos den lille lokale købmand, der var kun sodavand og is ved festlige og meget mere… Bare for at tage den sidste af disse ting, så er der sodavand og søde sager allesteder idag, og det efterlader en “hvor går grænsen” tanke hos mange forældre, hvilket så kan efterlade forældre tvivlende på dette område. “Jeg vil gerne passe på mit barns sundhed, men på den anden side så skal de vel også være lidt med for ikke at føle sig for meget udenfor?”

“Hvis jeg som forælder synes, at mit barns bedste kammerat får lov at spille for voldelige spil på computeren, hvordan forholder jeg mig så?” Og sådan har udviklingen taget flere og flere spørgsmål med sig, som det ikke var nødvendigt at tage stilling til for 30år siden. Jeg gør så, hvad jeg kan for at inspirere til en midterhandling, fordi det oftest er et godt sted at lande. Men hvor ligger så lige midten, kan også være et godt spørgsmål, og det prøver jeg så at give ideer til. Og jeg er kun inspirationen til familiens egen tanke og handling. Og det er det der gør dette Forum til noget særligt for mig, og forhåbentlig også for dig som bruger. Jeg håber derfor at få flere spørgsmål og svar dertil her på Forum, så vi sammen kan bygge et “værktøjsbibliotek” op. Og forældre der spørger er jo netop stærke folk, der gerne vil blive endnu stærkere i forældrerollen.

Bedste hilsner fra Lola