Februar måneds positive indlæg 2016

Ingen skal sige til mig, at folkeskolen ikke er rummelig. Ingen skal sige til mig, at folkeskolen har mistet sin energi og begejstring. Folkeskolen og alle dens fantastiske tiltag gør det så godt, og skal samlet hyldes og være denne måneds positive historie.

Hver eneste dag støder jeg på fortællinger om fantastisk skolepersonale, der på den ene eller den anden måde gør både lille og især stor forskel for den enkelte elev, for hele klassen, for hele skolens fællesskabsfølelse, for forældreinvolvering, for elevernes fremtidige mulighed.

Minisamfund etableres i skoleregi, som giver træning til virkeligheden med mad, job, penge mm. julemarked på skolen hvor alle har bidraget med indsats, og overskuddet går til noget fælles for alle. Projektuger med miljøemne sammen med Danmarks Naturfredningsforening eller trafikemne med den lokale landbetjent. Deltagelse i diverse landsindsamlinger som støtter kræftsyge, folk på flugt, sultne mennesker og mange flere. Så har skolen en uges projekt, hvor de arbejder for mobbefrit eller ”tal pænt” miljø på egen skole. Og sådan kan min opremsning fortsætte.

Kunne jeg, så ville jeg hylde hver eneste fantastiske skoleinitiativ, som på hver sin måde viser en folkeskole fuld af overraskelser, liv, begejstring, entusiasme, mod, spontanitet, fællesskab og visuel og kreativ læring. Det kan jeg ikke, så 6.C og deres musiklærer Jonas Horsted Larsen og Jacob Fensholm fra Tuse skole, må med deres skønne musikvideo præsentere ALLE de mange fantastiske projekter, der foregår rundt omkring på landets skoler.

Musikvideo findes her på YouTube

Jeg synes alt for ofte, at folkeskolen tales ned. Den fortjener at blive talt op. Tak 6.C fordi vi med jeres musikvideo må få del i folkeskolens mange, projekter, initiativer og begejstring. Bedste hilsner fra Lola