December måneds positive indlæg 2016

Lige i disse dage er jeg startet på det 9. år i GO morgen Danmark, hvor jeg frivilligt og uden honorar stiller op onsdag efter onsdag, alle de onsdage som jeg kan. Jeg gør det bestemt ikke fordi uret ringer kl. 4.30 eller 5.15 alt efter den aktuelle dags mødetid. Jeg gør det, fordi GO folkene er dejlige mennesker, og vi har en god stemning i studiet. Men allermest gør jeg det, fordi jeg får nogle fantastiske spørgsmål og gode udfordringer fra seerne. Og også fordi jeg er så heldig, at jeg får positiv respons tilbage på min deltagelse i GO, når jeg møder folk ude i ”marken”, som fortæller, at de inspirationsforslag jeg giver, ret enkelt lader sig omstille til positiv handling i forskellige familier, alt efter hvad den enkelte familie kunne bruge. Og disse dejlige tilbagemeldinger gør onsdag morgens GO opgave ekstra GO.

Lige i dag skulle jeg vælge månedens positive historie, og den kom helt klart fra Majbrit Andersen, der i går aftes, efter gårsdagens GO morgen indslag om at få børnene til at spise mere varieret og prøve noget ny mad, sendte mig følgende ord via Facebook:

Tak for dit råd i morges i GO’morgen, med at holde maden adskilt og lægge forventningerne væk. Har en søn på 5 og en datter på 7. De har ikke rigtigt ville spise noget. Prøvede dit råd her til aften. Og har haft det mest behagelige måltid med mine børn længe. Sådan så det ud, og alt kom på tallerkenen, inden vi var færdige. Hilsen Majbrit

 Jeg blev så glad, at jeg straks skrev tak for de fine ord til Majbrit, og spurgte om hun havde lyst til at være månedens positive historie, for det var hendes ord for mig, og om jeg måtte få billedet tilsendt, og fik straks tilbage:

Ja det må du gerne. Jeg sender lige billedet til dig. mad-positiv

Og sammen med billedet kom følgende ord via mail:

Kære Lola

Som aftalt sender jeg her billedet fra Facebook. Det skal lige tilføjes, at min datter ikke har villet spise kød, men i går kom kyllingen på tallerkenen. Og min søn altid kun vil have pasta. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at skrive. Forsæt med de gode råd, jeg ved de hjælper mange familier. I hvert fald min. Hilsen Majbrit. 

 Kære Majbrit

Tak igen for dine positive ord. Omlægningen til hyggeligere måltider i din familie, er jo kun lige begyndt. Men jeg er så glad for, at jeg kunne være med til at inspirere det i gang. Nu vil du sikkert den næste tid blive ”testet” af dine børn, om du mener den rolige stil uden ord og tvang og med adskilt mad. Men pludselig bliver det positive det, der bliver hverdagen, og de kiksede dage, bliver de få. Jeg glæder mig så meget til at sende dig en signeret bog, når du har valgt, hvilken du ønsker dig. Godt nytår til dig og dine fra Lola