Marts måneds positive historie 2016

Marts måneds positive historie

Kære Lola

Jeg vil gerne bidrage med min lille solskins historie. Jeg har den dejligste sammenbragte familien med fem skønne “unger” i alderen 14 til 23. Der er dog alligevel én der fortjener, at blive indstillet til din erkendelse, nemlig min søde bonus datter Rebecca.

Rebecca er en ung kvinde på 23 år, der igennem sin teenagealder har haft det psykisk svært og fik diagnosen borderline. Hun har blandt andet haft svært ved at følge og fastholde et uddannelsesforløb. Vi var derfor ængstelige, da Rebecca blev gravid i starten af 2. år på HF og var tvivlende på, hvordan det skulle gå, og om hun ville få færdiggjort sin eksamen inden fødslen (alt dette bekymrede vi selvfølgelig ikke Rebecca med).

Rebecca fik ikke færdiggjort eksamen, da hun fik konstateret begyndende svangerforgiftning og blev indlagt. Og lille Freja kom til verden 5 uger for tidligt midt i eksamens perioden. Vi indrømmer blankt,  at vi var bekymrede for, om Rebecca ville få en uddannelse, men må bare sige, hvor tager vi det I os igen 😉

Rebecca besluttede, at hun ville have huen på, og afsluttede en flot sygeeksamen i september måned, og fik huen på med Freja på armen. Og var vi i tvivl, om Rebecca kunne klare Freja. Men jeg må bare sige, at den tanke har vi på ingen måder mere. Freja er den dejligste lille krudtugle, der elsker livet og sin mor. Hun trives og udvikler sig som alle andre babyer. Og Rebecca, ja hun fortsætter, hvor hun slap og søger ind på sygeplejeskolen til august, når Freja stille og rolig er kørt ind hos sin nye dagplejemor, hvor hun starter i midten af april. Og oven i alt dette har hun tabt 27 kg. Jeg håber Rebecca kan komme i betragtning til månedens positive indlæg, hun vil elske at få din bog og fortjener det så meget. De allerbedste hilsner Bethina

Rebecca

Kære Bethina

Din mail rørte mig rigtig meget. I en tid hvor samarbejde i skilsmisser for mange forældre og sammenbragte familier er så svært, så er din mail en varm fortælling fra en bonusmor om hendes sammenbragte familie og i særdeleshed hendes bonusdatter, og dem trænger vi sådan til især i øjeblikket, hvor det er de dårlige historier vi får flest af. Din fortælling vidner jo om en kæmpe anerkendelse af hinanden i jeres familie uanset hvad livet har budt/den enkeltes personlighed, og det er netop det, der gør forskellen i det skilsmissesamarbejde og dine, mine vores samarbejde, der kan resultere i en positiv hverdag, modsat det samarbejde der er negativt, hvor parterne har mere travlt med at forfølge “find fem fejl” ved hinanden. 

Og det der rørte mig ekstra meget i din mail, var den åbenhed omkring din bonusdatters liv og udfordringer og den bekymring det havde medført for den unge mors formåen. Men din mail fortæller også om en erkendelse af at have taget fejl, som du i den grad præsenterer med nænsom og ærlig åbenhed. Jeg er slet ikke i tvivl, jeres familie har sikkert haft betragtelige udfordringer, men I er en familie, der i den grad giver hinanden lov til at rejse sig igen, og den der tog fejl, erkender det istedet for stædigt at holde fast ved førstehåndsindtrykket for ikke at tabe ansigt. 

Jeg lærte som familievejleder, at jeg skulle lære folk, at de ikke kan lære noget af det de ved, de kan lære noget af det de ikke ved, og at det desuden er menneskeligt at tage fejl. Og denne mail kommer fra ægte ærlig menneskelighed, og måtte derfor kåres til månedens positive historie, for tænk hvis ALLE var sådan, så havde vil hverken krig eller had. Tusind tak fordi jeg og andre måtte læse med, og få inspiration fra jeres ærlighed. Bedste hilsner til jer alle fra Lola

Kæreste Lola 

 

1000 tak for de pæne ord og ja vi har også haft vores udfordringer, men med kærlighed, tro og tryghed tror vi på det bedste, og så tror vi på, at hvis børnene behandles som vores børn, så er man selv med til og skabe harmonien 😊  tak for din skønne måde at vejlede på og sidst men ikke mindst, Rebecca blev virkelig glad for anerkendelsen.