Juni måneds positive indlæg 2016

Kære  Abdel Aziz Mahmoud… og mor

Jeg så dig og din mor i GO morgen Danmark, og blev så glad for jeres energi og begejstring og gå på mod. I fortalte jeres historie om en familie, der kom til Danmark som flygtninge, og gjorde en kæmpe indsats for integrationen. Din mor fortalte, hvordan hun havde inviteret sin første dansk
e nabo til kaffe, for at lære dem at kende, men havde fået afslag. Hun fortalte, hvordan hun ikke lod sig slå ud, og gjorde et nyt forsøg i den næste by, I kom til at bo i, og her blev mødt af naboer, der sagde ja, og hvad det ja havde gjort for din mor. I fortalte begge om jeres meget positive forhold til Danmark.

Efterhånden som udsendelsen skred frem, fyldte I flere og flere positive energier ind i studiet, og jeg endte med at sidde med en klump i halsen og tænke: ”Det er mit land, de fortæller så varmt og begejstret om”. Men I skal vide, at jeg også tænkte, at det ligeså meget er jeres land, og hvor ville jeg dog ønske, at I var mine naboer, for bedre og mere imødekommende og positive naboer, kan man vist ikke ønske sig.

På min egen hjemmeside hylder jeg hver måned en positiv historie, og jeg vil gerne hylde jer som månedens positive historie her i juli måned. Vi kan så hurtigt komme til at få en overskrift, der vedrører de få, som træder ved siden af (ofte fordi de selv er blevet trådt på). Vi trænger så meget til at høre de positive historier, og sådan en kan I to da sammen i høj grad levere. Jeg har forsøgt at få link til udsendelsen, så andre kan blive begejstret sammen med mig, men det er ikke lykkedes.

Til gengæld kan jeg henvise til din bog: ”Hvor taler du flot dansk”, som jeg lige har modtaget, om som jeg glæder mig til at læse, for i den fornemmer jeg, at jeg kan få jeres historie en gang til og med mere fylde, og forhåbentlig med ligeså stort tro og håb, som I viste sammen den dag i GO Morgen Danmark.

Bedste hilsner til jer og alle andre der kæmper med integrationen. Jeres positive historie kommer helt sikkert til at øge troen på, at det kan lykkes for dem, der knokler og føler, at det er op ad bakke hver dag. I kan vælge en bog eller DVD fra min shop på hjemmesiden, som anerkendelse af jeres indsats, og fordi jeg må låne jeres positive historie. Jeg siger så meget tak fordi I gav mig sådan en god TV oplevelse. God sommer fra Lola/familievejleder

Pressemeddelelse på bogen: Et humoristisk og bevægende indspark i den skarpladte debat om udlændinge og integration
Abdel AzHvor taler du flot danskiz Mahmoud er journalist, tidligere tv-vært og muslimsk flygtning. Han vil egentlig bare have lov til at være dansk. Have en plads i flokken. Men nu kan han ikke længere holde sin mund.

I den ny bog HVOR TALER DU FLOT DANSK! fortæller forfatter Abdel Aziz Mahmoud om sin mors desperate forsøg på at få danske venner, sin universitetsuddannede fars bunker af jobafslag og om selv at lægge ansigtet i de rette folder, når han bliver rost for sin fine udtale. En tankevækkende bog om, hvordan det er at elske Danmark – og alligevel føle, at man aldrig kan blive dansk på den rigtige måde.

 ”Min historie er om en dreng, der ikke havde noget større ønske end at passe ind i danskernes fællesskab og derfor brugte de fleste vågne timer på at forsøge at komme i mål. Teenageren, der var flov over sine forældres arabermad og som søgte ind på journalisthøjskolen, mens han stadig gik i gymnasiet”.

 Abdel Aziz Mahmoud blev vært på Aftenshowet og fik sig dermed en plads i den bedste sendetid ude ved de kakkelborde, politikerne hårdnakket påstår, danskerne sidder omkring.  På et tidspunkt indså han, at integrationsdebatten også handlede om ham selv, uanset om han ville det eller ej.

 Men det er også en fortælling om, at integration kan lykkes, og at det kræver hårdt arbejde, nysgerrighed samt en god portion humor fra begge sider af ligusterhækken i kulturmødet mellem vestlige og arabiske traditioner.

Mail tilbage fra Abdel

Kære Lola 

Sikke en dejlig mail at få. Hvor er du herlig. Min mor vil gerne ønske bogen ”Den store far mor og børn”. Med venlig hilsen Abdel Aziz Mahmoud