Juli måneds positive historie

Baksede med at blive gravid

Kære Lola

Jeg vil så gerne dele min positive historie, og håber den når ud til mange af dem, der lige nu sidder i samme situation, som jeg gjorde for nogle år tilbage.

Jeg fik konstateret PCO tilbage i 2007, og selvom det ikke betød, at jeg aldrig kunne få børn, ville vejen være lidt mere udfordrende end normalt. Jeg tog de positive briller på, og begav mig ud på en rejse, der langsomt men sikkert endte med faste besøg hos lægen, blodprøver og medicin. Metformin skulle få styr på blodsukkeret, Pergotime skulle få styr på mine ægløsninger. Som månederne gik forsvandt min tro på, at det kunne lykkedes. Medicinen havde sine bivirkninger, hvilke man – når man brændende ønsker et barn – gerne holder ud, men når optimismen forsvinder, ryger kampgejsten også.
Efter tre år og en ufrivillig abort i 8. uge fik jeg øjnene op for PCO kostreglerne.
Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne give det hele et sidste forsøg – så jeg stoppede med al medicinen (som desuden havde haft en ubetydelig effekt på mine blodprøver), og fjernede alt “hvidt” fra min kost.
2 måneder senere var ALLE mine blodprøver fuldkommen normale!
4 måneder senere stod jeg med den fineste positive test J

Det er mig stadig en gåde i dag, hvorfor lægerne ikke guidede mig i den retning fra dag et, og jeg kan desværre høre rundt omkring, at jeg ikke er den eneste, der har oplevet større fokus på medicinen, og mindre fokus på kosten.

Det var ikke nemt – men det var det hele værd! Jeg føler sådan med alle de kvinder derude, som måned efter måned holder vejret, mens testen bliver klar, og igen mærker det hul i maven, når der kun kommer en enkelt lille streg. Det tærer, og det gør ondt!
Jeg er så ubeskrivelig taknemmelig for mine to små børn, og jeg håber sådan, at de der kæmper, finder den løsning der skal til. Måske er det ikke samme løsning som for mig, men om ikke andet håber jeg, historien giver gejst til ét sidste forsøg – måske er det netop dét forsøg det lykkes med. Med venlig hilsen Bettina

Kære Bettina
Din skønne skønne positive historie, der går lige i hjertekulen, og som efterlader så meget håb, er modtaget. Den blev også en klar vinder af august måneds positive historie.

Jeg har slet ingen ord at give den med på vej, for du gør det så fyldestgørende selv. Det bedste i din fortælling er, at man hele tiden kan fornemme, at du ikke prøver at ”frelse” hele verden med netop den metode, der fik det til at lykkes for dig. Man fornemmer, at dit store og meget tydelige budskab er, at din historie måske kan give håb til alle dem, der lige nu bakser med at blive gravide. Og det mål lykkes du så flot med.

Jeg håber, at hver eneste der lige nu prøver at blive gravid, får mulighed for at læse din historie, som helt sikkert kan hjælpe med at give et lille ekstra håb, kampgejst og energi til at fortsætte/stå det hele igennem.

Bedste hilsner sender jeg til dig og dine og til alle, der lige nu bakser med at blive gravide. Din historie har da givet dem et håb og på en dejlig “ufrelst” måde. Bedste hilsner fra Lola