Nyt fra appen

Hurra nu har appen kørt upåklageligt i over et år, og har gjort det længe og stabilt nu. Vi er kommet langt forbi alle de indledende børnesygdomme, og er nu det, som jeg drømte om ”Et sikkerheds bibliotek til forældrerollen” med over 700 videoer og over 1200 brevkassesvar.

Jeg er så glad, for jeg får rigtig mange positive tilkendegivelser tilbage, at ”det var en stor lettelse og hjælp at finde ligestillede eller svar/inspiration omkring en sået tvivl, før den gik ind og sled på familiefællesskabet.” Er du i tvivl omkring samværet på familieskibet, så er inspiration til medvind igen måske kun et klip eller to væk.

Der er nu optaget 10 vejledningsforløb til min podcast, heriblandt de podcasts jeg laver i samarbejde med Morten Reesen, og det er blevet til ca. 80 episoder, hvor der bliver lagt en ny på hver uge. Her er en lille smagsprøve

Det er første episode i det forløb som hedder “Jeg er bare ikke en god nok mor”. Hvis du er nysgerrig på, hvordan forløbet udvikler sig, så hop med ind i appen og lyt til hele forløbet.

Hver uge lægges der nye videoer, lydpodcast eller lille opslag på appens forside. Blandt andet denne video, som forsøger at inspirere forældre til at være mere autentiske i stedet for at kløjes så meget i forskellen på ros og anerkendelse.

Her kan du se, hvad andre brugere af appen har skrevet via min brevkasse;

 • Jeg vil blot sige TAK fordi du har valgt at lave en app. Den er fantastisk og dejlig hurtig at slå op i. Tak for den du er og alle dine gode råd og vejledninger.
 • Hej Lola. Tak for en fantastisk app, som har været en stor inspiration i vores familie.Jeg har abonneret på din app i over et år, og jeg må sige, at det er alle pengene værd. Jeg syntes dine videoer ofte kan svare på en løsning på vores problematikker herhjemme.
 • Hej Lola. Jeg vil bare sige tusind tak for alle dine svar. Og jeg sidder her og lytter til din podcast med hverdags struktur. Gud hvor er det spændende og givende. tak for det og dig.
 • Igen, tusind tak for dit svar. Vi læser flittigt med i app’en og har meget gavn af at trække på dine erfaringer og gode råd. Fantastisk at have sådan en som dig i ryggen, når man er usikker i forælder-rollen.
 • Kære Lola. Tusind tak for dit svar! Det er meget brugbart og konkret svar, lige hvad jeg havde brug for, så tak
 • App’en er jo fantastisk! Tænk at have så klog en kvinde lige ved hånden
 • Kære Lola.
  1000 Tak for dit sidste råd! Putningerne er nu det nemmeste i verden! Tak!!!
 • Kære Lola. Jeg er kommet i gang med din imponerende app, og har lyttet til den hele aftenen. Jeg er ung pædagog til daglig og finder rigtig meget inspiration hos dig. Hvor ER jeg glad for at jeg er kommet i gang med denne app. Tak for det gode arbejde som jeg beundrer meget!
 • Tak Lola,  jeg har fundet så utrolig mange gode råd og tips herinde til alt fra søvn til opdragelse.

Du finder appen i Appstore ved at søge Lola Jensen.

Til Android finder du appen i Google Play store

Podcast samarbejde med Morten Resen

Ro til familielivet af hensyn til børnene ønskes. I Mortens og mit nye samarbejde omkring lydpodcast, tager vi, med hjælp fra skønne forældre, nye emner op uge for uge. Emnerne kommer særdeles tæt på familievirkeligheden pt. Det jeg håber allermest er jo, at jeg kan give de involverede familier tro, håb og brugbare fremtidstanker og handleforslag. Men jeg håber også, at du som lytter får inspiration til hverdagen, og i denne uges episode forhåbentlig også inspiration til politikerne, så vi kan få tidens store pres på børn og voksne byttet ud med mere ro, nærvær og åndehuller… Med eller forhåbentlig snart uden Corona… der er brug for en generel omlægning af hverdagen for mange mennesker NU… fra konstant kørsel i overhalingsbanen til almindelig kørsel i indersporet, ellers ender alt for mange med at holde i nødsporet… Bedste tanker fra Lola
Ps. Du finder podcasten i Apple og Appstore ved at skrive Lola og Morten.

”Det er ikke børnene, der har ændret sig”, det er barndommen”


Lad kærligheden gro ved tillid, tro og håb

Jeg er blevet interviewet til en artikel til Kristeligt dagblad om Parforholdet. “Det er som en plante, der skal nippes, nusles, gødes og vandes, ellers visner det”.

Læs artiklen i Kristeligt dagblad her 

Tak til alle der holder mig til ilden

Tak til alle, der holder mig til ilden for at få skrevet bogen om de + 10årige – tween og teen, som jeg slutter min bog om skolebørn af med at love er på vej, som Rikke skriver herunder…

Kære Lola

Først et kæmpe tak for al din inspiration til en rolig, anerkendende og tydelig hverdag med børn. Jeg har haft utrolig stor glæde af at læse “Den store far, mor, barn” og “Den store bog om skolebørn”. Nu er vores børn 7 og 10 år og dermed er vi næsten vokset ud af “Den store bog om skolebørn”. I den slutter du med at skrive: “og med hensyn til ovenstående tween-emner, så høres vi ved i den næste bog”. Mon det betyder at der findes en bog for de +10 årige børn? Jeg syntes ikke lige jeg kan finde den, men vil i så fald fluks få den købt… Vh Rikke

Jeg tabte noget af min gode arbejdsstruktur for sådanne opgaver under Coronaen, hvor der pludselig blev så mange dage at tage af, at det jo kunne udsættes til i morgen… Jeg vil gøre ALT for at få den bog færdig, så jeg kan fuldende “trilogien” med skriv om alle aldre. Kærlig hilsen Lola

Sådan en dejlig besked booster mine “det kan nytte” energier så meget… tusind tak

Hej lola. Tusind tak for din fantastiske bog “Må vi så få ro!” som er blevet min mantra i hverdagen – vi følger den og efterhånden har vi flere emmer (afsnit) hvor vi scorer 4. Men har virkelig også studeret. Har hørt den som lydbog 4 gange, er ved at læse den igen og anvender din app, så er så godt rustet, og vi har fået så dejlig en hverdag for far, lillebror 2,5år storesøster 3,5år og samt vores hund og det på trods af en kæmpe renovering og interimistiske leveforhold. Vi har gode morgener (af 1 times varighed) mange åndehuller, taler pænt og med respekt for både store og små, sørger for ro i madkassen, snackskålen og i aftensmaden – vi har endda så gode putninger, at lillebror smed sutten i onsdags uden de store reaktioner. Tusind tak fra Susanne

Jeg glæder mig til at se Jer rundt omkring til de åbne foredrag

Jeg er stadig med, som du kan se i denne lille artikel fra foredrag bragt i lokalavis fornyeligt. Jeg får flere gange ugentligt at vide af folk, der har hørt mig for 7…12…22…35år siden, at jeg er bedre end nogensinde, altså still going strong. Vi ses til de åbne foredrag, som du kan finde link til her på hjemmesiden.

 

Links til de åbne foredrag finder du her.

Fredag den 2. september i Herning  “Familiens hverdag i balance”

Mandag den 12. september i Roskilde “Hverdagens rutiner sat på humoristisk spids – Job, familie, børn at få det til at hænge sammen”

Onsdag den 28. september på Djursland “Familien Danmarks hverdag sat på humoristisk spids”

Torsdag den 29. september i Kolding “Hverdagens rutiner sat på humoristisk spids – Job, familie, børn at få det til at hænge sammen”

Onsdag d. 5. oktober i Nexø “Hverdagens rutiner sat på humoristisk spids – Job, familie, børn at få det til at hænge sammen”

Onsdag den 12. oktober i Aabybro  “Hverdagens rutiner sat på humoristisk spids – Job, familie, børn at få det til at hænge sammen”

Onsdag d. 26. oktober i Høje Taastrup “Find din indre forældresikkerhed”.

Onsdag d. 26. oktober i Odense “Familien Danmarks hverdag sat på humoristisk spids”

Mandag d. 7. november i Ishøj “Hverdagens rutiner sat på humoristisk spids – job, familie, børn at få det til at hænge samme”‘

 

 

Nye foredragsemner

”Kunsten (og nødvendigheden) at bytte børns tiltagende digitale vaner ud med sport og bevægelse”.

Hvor er vi på vej hen i udviklingen? Hvilken konsekvens har det for børn og barndommen, at ”space” er ved at vinde kampen mod sport?. Hvordan får man sine børn til at holde en god balance imellem teknik og bevægelse? Hvis barnet allerede sidder godt ”fast i gamerstolen”, er vejen tilbage så mulig? Er der noget godt at sige omkring teknikken, så skal det også med…

“Forståelse af barnets følsomhed og temperament og ideer til at give barnet færre “udslag” og mere ro”.

Med udgangspunkt i min bog ”Må vi så få ro!” vil jeg på løftet og humoristisk, klar og vedkommende måde give et portræt af fuld knald på børns pandelapper i dag, hvor de er nødt til at optage og sortere øget læring, indtryk, oplevelser og dannelse under voksende tidspres og mindre forudsigelighed. En overophedning af børnenes pandelapper kommer oftere og oftere til udtryk i form af følelsesmæssige udslag, øget temperament og tydelig stressfornemmelse. Hvor er det ”nedslagene” rammer børnenes pandelapper, hvordan virker det på børnene, og hvilke muligheder er der for omlægning af vilkårene, der hvor det skønnes nødvendigt?

Må vi så få ro!

Jeg har skrevet 7 bøger i alt, som alle stadig giver aktuel inspiration til øget sikkerhed i Familien Danmarks hverdag. Men bogen ”Må vi så få ro”, hvor jeg på vegne af børnene beskriver de forandringer, som over kun en generation, har givet ”overarbejde i barndommen”. Du finder yderligere beskrivelse af bøgerne i shoppen.

 

”Ingen børn er hysteriske, nogle har bare ekstra temperament”… og måske en hverdag der forstærker udsvingene, men det lader sig omlægge…

”Det er ikke børnene, der har ændret sig”, det er barndommen”

Digital udvikling og nærvær

TV2 Lorry har lavet et program som hedder “Samtaletrappen – sådan påvirker den digitale udvikling vores nærvær”, hvor jeg er med i. Programmet kan ses her.

Hurra ny app

Hurra hurra… i fredags fejrede min familie og jeg på stranden, at min løftede, funklende flotte og færdige Lola Jensen app er udgivet, og hurra hurra for den fungerer nu i både Apple og Android
Jeg er så glad, og jeg håber, at du også synes, at der er noget at fejre, når du scroller rundt, ser, lytter og læser med i den nye og meget mere overskuelige app, hvor alle de gamle “børnesygdomme“ er forsøgt forbedret.
Tusind tak til alle jer tålmodige brugere, der trofast har holdt ved, trods op og ned i standard i appens funktioner. Jeg håber, at I finder den nye app værd at vente på.
Mit stor ønske om en let tilgængelig inspirationskilde til forældrerollen, i form af denne app med videoer, podcast og brevkasse, er lykkedes nu.
Tusind tak til Jacob Risgaard (Coolshop og Løvens Hule), Stine, Christina og Snapp, som tilsammen har gjort den nye app mulig.
Tusind tak til familier og kollegaer, som har givet og fortsat giver mig en kæmpe inspiration. Kh Lola

Book et foredrag

37 år som foredragsholder har bragt mig vidt omkring i mange emner og overskrifter. Jeg kommer også gerne til din/jeres institution eller virksomhed

Blog

I bloggen lægger jeg artikler, Go-morgen videoer, udvalgte indslag fra Facebook og mit forum, forslag til nedkøling af pandelap samt de skønne positive historier.

Shop

I shoppen er det muligt at købe mine bøger og videoer. De sidste 5 år har det også været muligt at booke en telefon-/Facetime samtale